Doorlopend krediet afsluiten met BKR

Een doorlopend krediet afsluiten met BKR is zeker niet eenvoudig. Toch is het gelukkig nog wel mogelijk. Maar het is niet zo makkelijk als een minilening afsluiten. Bij een doorlopend krediet afsluiten zal er namelijk altijd een BKR toetsing plaatsvinden. Hier kunt u niet onderuit komen. Bij een minilening leent u altijd zonder BKR toetsing. De verstrekkers van minileningen zijn niet aangesloten bij het BKR en kunnen en mogen dus geen BKR toetsing en registratie doen. Geld lenen met BKR is dus het makkelijkst met een minilening.

Doorlopend krediet afsluiten met BKR? Het stappenplan!

Om een doorlopend krediet afsluiten met BKR mogelijk te maken kunt u het best een stappenplan opstellen.
Zet voor uzelf overzichtelijk op een rij neer wat uw opties zijn. Weet u niet wat de negatieve BKR registraties zijn? Vraag dan uw BKR op bij het BKR. U weet dan beter waar u aan toe bent.
De tweede fase is de oriƫntatiefase. Als u eenmaal weet wat uw mogelijkheden zijn kunt u gerichter op zoek naar een aanbieder.

Schakel hulp in

Doorlopend krediet afsluiten met BKR Als u het niet meer helder ziet is het belangrijk om hulp in te roepen. Er zijn veel budgetcoaches die u kunnen en willen helpen. Ook de gemeente heeft een belangrijk taak als het gaat om schuldhulpverlening.
Daarnaast kunt u natuurlijk altijd terecht bij financieel adviseurs. Zeker als het gaat om goed en vooral gratis advies. Advies over geld lenen is namelijk altijd gratis. Dit is wettelijk geregeld. Partijen mogen alleen verdienen aan een deel van de rente die u betaald. Er mag geen sprake zijn van afsluitprovisie.

Snel een doorlopend krediet afsluiten met BKR

Omdat een doorlopend krediet afsluiten met BKR al niet eenvoudig is, is het helaas nog moeilijker om even snel een doorlopend krediet af te sluiten. U moet met een negatieve BKR registratie namelijk aan nog meer voorwaarden voldoen. En aan meer voorwaarden voldoen kost natuurlijk tijd. Probeer daarom altijd tijdig een lening aan te vragen. Des te eerder u de aanvraag doet, des te beter en makkelijker het voor u is.

Alternatieven voor een doorlopend krediet afsluiten

Als u al veel heeft geprobeerd begrijpen wij dat u moedeloos kunt worden. Daarom is het wellicht goed om ook eens de alternatieven te benoemen. In plaats van geld lenen zou u bijvoorbeeld ook het volgende kunnen proberen:

  • Producten belenen
  • Uw auto verkopen
  • Goed nagaan of u nog goederen heeft die u via Marktplaats kunt verkopen
  • Een minilening aanvragen
  • Uw lening aanvragen bij de Gemeentelijk Krediet Bank
  • Hulp inschakelen van de Gemeente

Het zijn zomaar wat alternatieven voor het afsluiten van een lening. Soms kunnen deze alternatieven u veel tijd en negatieve energie besparen.