Minilening zonder BKR toetsing

Bent u op zoek naar een minilening zonder BKR toetsing? Dat is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Een minilening is namelijk altijd een lening zonder BKR toetsing. Dat is dan weer één van de voordelen van een minilening.

Minilening zonder BKR toetsing

minilening zonder bkr toetsing
De reden dat aanbieders van minileningen geen toetsing en registratie doen bij het BKR is omdat zij niet aangesloten zijn bij het BKR. Een minilening is nog altijd geen volwaardige lening. Wel in de ogen van de toezichthouder AFM, maar niet in de ogen van de verstrekker van de leningen. Zolang deze discussie nog gaande is, en dat is inmiddels al enkele jaren, is een minilening zonder BKR toetsing nog de standaard.
Aanbieders van minileningen zijn nog niet aangesloten bij het BKR en kunnen en mogen dus niet BKR toetsen en niet registreren.

Hoeveel kunt u lenen zonder BKR toetsing?

Natuurlijk zijn er ook andere manier dan alleen een minilening zonder BKR toetsing. Zo is het ook mogelijk om bij particulieren geld te lenen, waar ook geen BKR toetsing plaatsvind. Als we het terughalen naar de minilening is 1500 euro lenen op dit moment het maximale bedrag voor de minilening. U gaat deze minilening dan aan met een maximale looptijd van 62 dagen. Op dag 31 van de lening dient u ongeveer 45% van het geleende bedrag terug te betalen. Op dag 62 moet u het restant terugbetalen.

Aanbieders van een minilening zonder BKR toetsing

Op dit moment zijn er helaas nog maar twee verstrekkers van de minileningen. Dit zijn Saldodipje en Ferratum. Waarbij alleen bij Ferratum er een mogelijkheid is om een lening tot 1500 Euro af te sluiten. Overigens is de moedermaatschappij van Ferratum en Saldodipje beide de in Duitsland beursgenoteerde Ferratum Group. Feitelijk is er dus helaas nog maar één aanbieder. In het verleden zijn er ongeveer een tiental van deze aanbieders geweest.

Is een minilening zonder BKR toetsing snel geld lenen?

De verstrekkers van de minileningen gaan er prat op dat zij snel kunnen handelen. Dit is in veel gevallen ook zo. Geld lenen binnen 10 minuten is zelfs mogelijk. Een voorwaarde is wel dat u dan een bestaande klant bent bij Ferratum. Als u een nieuwe klant bent moet u rekening houden met een verwerkingstijd van ongeveer 24 uur. U kunt één en ander bespoedigen door zelf te zorgen dat u documenten digitaal klaar heeft staan. U kunt hierbij denken aan uw inkomstenspecificatie, legitimatiebewijs en kopieën van uw bankafschriften.