Minilening

Wilt u geld lenen maar heeft u een negatieve BKR registratie? Dan kan een minilening voor u dé uitkomst zijn. Verstrekkers van minileningen zijn namelijk de enige partijen waarbij het nog mogelijk is om geld lenen met BKR registratie mogelijk te maken. Maar waar vind u een voordelige aanbieder voor minileningen? En waar kunt u dan allemaal terecht?

Minilening

minilening
Zoals het woord eigenlijk al zegt is een minilening een kleine lening. U kunt dan ook bij een minilening een maximaal bedrag lenen van € 1500,-. U kunt dit bedrag in 2 termijnen terugbetalen. Als u er maar voor zorgt dat het bedrag binnen 62 dagen weer terugbetaald is aan de verstrekker van de minilening. De 2 termijnen moeten overigens in 2 gelijke termijnen worden terugbetaald. De ene termijn na 31 dagen en volgende termijn in de volgende 31 dagen. Bij een minilening betaalt u naast de rente ook nog een bedrag aan borgkosten.

Minileningen vergelijken

Wij zouden u graag een uitgebreid aanbod laten zien van verstrekkers van minileningen en deze voor u. Helaas zijn er in Nederland nog maar 2 bedrijven die een minilening aanbieden. Dit zijn Saldodipje.nl en Ferratum. Beide bedrijven zijn overigens van de Ferratum Group. Eigenlijk is er dus nog maar 1 aanbieder. Alle overige aanbieders zijn inmiddels gestopt met het verstrekken van minileningen. U heeft dus helaas geen keuze meer als u een minilening wilt gaan afsluiten. U gaat altijd lenen bij de Ferratum Group.

Minilening en het BKR

Zoals aangegeven zijn minileningen echt de manier van geld lenen met BKR registratie. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Anders dan de banken en kredietverstrekkers is de aanbieder van minileningen niet aangesloten bij het BKR. Zij kunnen daar dus geen BKR toetsing doen. Hierdoor zullen ze u kredietaanvraag dus ook nooit afwijzen op een negatieve BKR registratie. Maar er is nog een voordeel. Het niet aangesloten zijn bij het BKR heeft ook als voordeel dat er geen BKR registratie plaats zal vinden. Uw lening wordt dus niet aangemeld bij het BKR.

Voor wie is een minilening geschikt?

Voorop gesteld dat een minilening zeer zeker niet voordelig geld lenen is, is een minilening geschikt voor iedereen die even snel een klein bedrag nodig heeft, voor een korte periode. U moet er wel zeker van zijn dat het krediet binnen 30 of 62 dagen weer volledig terugbetaald kan worden. Weet u dit zeker? En is het even een snelle oplossing voor uw financiële probleem? Dan kan een minilening een geschikte vorm zijn om uw probleem tijdelijk op te lossen. Let wel op de bijkomende kosten. U kunt zichzelf veel geld besparen door er geen spoedlening van te maken. Als u de tijd ervoor neemt om de lening af te sluiten kan dit al fors geld voor u besparen.